Postataanpa tänne yksi vanha tekele, joka tuli väsättyä viime vuoden puolella pojan 2v syntymäpäiville. Tästä kakusta oikeastaan lähti innostus kokeilla erilaisia kakunkoristelutyylejä ja käyttää sokerimassaa ja marsipaania kakun koristeluun. Aikaisemmat kermakakku systeemin alkoi jo sen verran kyllästyttää ja mitä enemmän itse perehtyi toisten kakkublogistien tuotoksiin niin sitä enemmän halu kasvoi alkaa itsekin koettaa..

 

 

Pohjana tavallinen sokerikakkupohja:

6 munaa

210g sokeria

1tl leivinjauhetta

210g jauhoja

 

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Sekoita varovasti sekaisin mutta älä vatkaa liikaa ettei taikinan ilmavuus häviä. Paista 175'c n.40min.

 

Täytteenä mansikkavaahto

2dl kuohukermaa

1prk ranskankermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

1,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

5dl mansikkaa

5 liivatelehteä

vettä

Laita liivatelehdet  likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää ranskankerma, tuorejuusto ja sokerit. Lisää soseutetut mansikat. Kuumenna pieni tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota lionneet liivatelehdet siihen. Valuta ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. L

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kokoa kakku irtopohjavuokan avulla ja muista kostuttaa pohjaa ennen täytteen laittoa (vaniljamaidolla, sitruunamehulla tai spritellä) ja anna hyytyä useampi tunti tai yön yli jääkaapissa.

Koristeluun käytetty vihreällä pastavärillä värjättyä kermaa, päällä ruskeaa sokerimassaa jonka alla voikreemi. Kakun "päätähti" Martti on muovinen kakkukoriste ja kilpa-autot kynttilöitä. Martin alla oleva "hiekka" on piparimurua.

Siitä lähtien kun sain Svenskin Ullan ensimmäisen kakkukirjan "Unelma kakut" käteeni, olen noudattanut siinä annattuja kakunpohja ohjeita, eikä kertaakaan ole kakkupohja epäonnistunut. Aikaisemmin kakkupohjat aina lässähtivät keskeltä, mutta eipä enää. Nyt aina punnitsen munat ja kerron niiden painon 0,70 ja saan sen gramma määrän mikä sokerien ja jauhojen pitää painaa.  Eli jos munat painaa 300g niin se kerrotaan 0,7 ja saadaan tulokseksi 210g. tuo on sitten sekä sokerien että jauhojen paino. Tällä muuntotaulukolla on helppo tehdä eri kokoisia pohjia. Ei tarvitse erikseen reseptiä 4-, 6-, ja 8-munan kakuille vaan riittää kun punnitsee ja loput aine määrät saa tietää sen pohjalta. Myöskään leivinjauhetta en ikinä laita 1tl enempää, vaikka tekisin jopa 9 munan kakun. Liika leivinjauhe nostaa nopeasti paiston aikana ja sitten kakku lässähtää kun se otetaan uunista pois. Näillä Ullan ohjeilla tulee taatusti onnistuneet kakut!