Kahvivieraille ajattelin väsäillä jonkin kakkuloisen ja fazerina levyn löytyessä kaapista kakkuresepti väsättiin sen ympärille.
Kakku on tehty pieneen 20cm irtopohjavuokaan, isompaan vuokaan tupla-annos
Pohja:
125g suklaakaurakeksejä
50g voita (käytin suolatonta)
murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Levitä massa leivinpaperilla vuoratun irtopohja vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte:
2dl kuohukermaa
200g vanilja tuorejuustoa
125g maitorahkaa
100g fazerina suklaata
2rkl sokeria
4 liivatelevyä
2rkl appelsiinimehua (itse laitoin kyllä vettä, kun ei mehua ollut, mutta mehu korostaisi tuota fazerinan makua)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto,rahka ja sokeri kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu suklaa. Kuumenna mehu (vesi) kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet nesteeseen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää täytemassa pohan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele. Itse käytin valmiita Schwartaun kaakao ruusuja ja lehtiä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.