Mansikkamaan istutuksen innostama päätin kuluttaa pakasteesta viime vuoden mansikkasatoa, vaikkakin oman maan satoa saa varmaan parisen vuotta odotella.. Siskoni myös toivoi poikansa tuleviin ristiäisiin tämän tyylistä kakkua, niinpä ajattelin harjoitus versiota väsäillä.

 

 

Tämä kakku on tehty pieneen 18cm irtopohjavuokaan. Isompaan vuokaan menee varmaan tupla-annos

 

pohja:

n.100g digestive keksejä

n.75g voita.

murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

 

täyte:

1dl kuohukermaa

1prk ranskankermaa (125g)

200g maustamatonta tuorejuustoa

0,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2rkl sitruunamehua

4 liivatelevyä.

3dl mansikkasosetta.

 

Laita liivetelevyt kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Sekoita mansikkasose joukkoon. Kuumenna sitruunamehu ja sulata pehmenneet liivatteen joukkoon. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten. Lisää täyte keksipohjan päälle.

 

Kiille:

2dl mansikkasosetta

sokeria maun mukaan.

2 liivatelehteä

kuumaa vettä

 

Liota liivatelevyt kylmässä vedessä. Soseuta mansikat ja lisää sokeri.  Liota pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja valuta seos ohuena nauhana mansikkasoseeseen koko ajan vatkaten. Kaada kiille täytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa usemman tunnin ajan, mielellään yön yli, mutta kyllä se oli ihan hyvää jo parin tunnin päästä kun yllätysvieras tuli kylään. Koristele kakku halutessasi  kermalla.