Tämäkin kakku tarjoiltiin siskon pojan ristiäisissä. Samantyylisen kakun tein aikasemminkin mutta tähän hieman muuttui raaka-aineet.
Pohjana perus digestive-voisula pohja,
täyte:
2prk Sitruunarahkaa
1prk Mascarpone tuorejuustoa
1prk vispikermaa vaahdotettuna
6 liivatelehteä
5dl mansikoita soseutettuna.
1/2 dl sokeria
tilkka kuumaa vettä
Vaahdota kerma. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5min. Sekoita tuorejuusto ja rahkat kerman joukkoon. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon, Lisää sokeri. Purista lionneet liivatelehdet ja liuota tilkkaan kuumaan vettä. (tai sitruunamehua) Lisää liivateseos ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään
Kiille:
5dl mansikoita soseutettuna
1/2 dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä tai mansikkamehua
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja lisää sokeri Puristele liotetut liivatelehdet kuiviksi ja liuota tilkkaan kuumaa nestettä. Lisää ohuena nauhana mansikkasoseen sekaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada kiille hieman jähmettyneen täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koriste kakku seuraavana päivänä haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.