Tämäkin kakku tarjoiltiin siskon pojan ristiäisissä. Samantyylisen kakun tein aikasemminkin mutta tähän hieman muuttui raaka-aineet.

 

Pohjana perus digestive-voisula pohja,

 

täyte:

 

2prk Sitruunarahkaa

1prk Mascarpone tuorejuustoa

1prk vispikermaa vaahdotettuna

6 liivatelehteä

5dl mansikoita soseutettuna.

1/2 dl sokeria

tilkka kuumaa vettä

 

Vaahdota kerma. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.5min. Sekoita tuorejuusto ja rahkat kerman joukkoon. Soseuta mansikat ja lisää joukkoon, Lisää sokeri. Purista lionneet liivatelehdet ja liuota tilkkaan kuumaan vettä. (tai sitruunamehua) Lisää liivateseos ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään

 

Kiille:

5dl mansikoita soseutettuna

1/2 dl sokeria

4 liivatelehteä

tilkka kuumaa vettä tai mansikkamehua

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja lisää sokeri Puristele liotetut liivatelehdet kuiviksi ja liuota tilkkaan kuumaa nestettä. Lisää ohuena nauhana mansikkasoseen sekaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada kiille hieman jähmettyneen täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koriste kakku seuraavana päivänä haluamallasi tavalla.