Toinen synttäritarjottava oli äidin mielen mukainen, eli suklaakakku :D
Pohjana Kinuskikissan suklaakakkupohja
täytteenä Tiramisuvaahto:
1 prk Valio tiramisurahkaa
1prk vispikermaa
1prk mascarpone tuorejuusto
1 levy brunbergin tummaa suklaata (150g)
2 liivatelehteä
Vatkaa vispikermavaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa. Lisää rahka ja tuorejuusto kermavaahdon sekaan. lisää sulatettu suklaa. Tähän ei välttämättä tarvitsisi liivatetta laittaa kun suklaa jämäköittää vaahdon kylmässä, mutta itse varulta laitoin kaksi levyä liivatetta. Jos haluaa korostaa tiramisun kahvin makua kannattaa liivate liottaa kuumaan kahvitilkaa. Itse en halunnut kovin vahvaa kahvin makua joten käytin tilkan kuumaa vettä. Liota liivatteita 5min kylmässä vedessä, purista kuivaksi ja liota tilkkaan kiehuvaa nestettä. Sekoita vaahdon sekaan koko ajan vatkaten.
Kakun päällä valkoinen sokerimassa ja sivuilla suklaavohvelirullia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.