Juhannuksen kunniaksi piti joku kakku väsätä ja päädyin sitten suklaakakkuun. Suklaakakkupohjana olen tykästynyt käyttämään KinuskiKissan mehevän suklaakakku reseptiä, joka löytyy täältä

 

Välissä Lemon curdia

ja

Täyte:

2dl vispikermaa

250g (1prk) Mascarpone tuorejuustoa

2rkl vaniliini kreemijauhetta

100g valkosuklaata

 

Lisää vaniliini kreemijauhe kermaan ja vatkaa vaahdoksi. Sulata suklaa. Lisää mascarpone ja sulatettu suklaa kerman sekaan ja sekoita hyvin. Suklaa ja vaniliini kreemijauhe tuo makeutta niin ettei sokeria tarvita. Suklaa ja kreemijauhe myös jämäköittävät täytteen niin ettei liivatetta tarvita.

 

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjat vaniljamaidolla, lisää ohut kerros lemon curdia ja päälle täytettä. Täytteestä riittää kahteen kerrokseen n.24cm kakulle. Täytekerroksesta ei tule paksua, joten jos haluaa muhkeamman täytteen kannattaa tehdä tupla-annos.

 

Kakun kuorrutin kaulittavalla valkosuklaakuorrutteella, jonka ohje täällä. Kukat marsipaania.