Vadelmat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä tuleekin poimittua melkein joka päivä tuosta pellon laidan pusikosta. On tämä maalaiselämä sitten ihanaa. Ei tarvitse kuin kävellä 100m kotiovelta pellon laitaan niin on valtava vattupehko täynnä marjoja. Ja mustikkamättäät alkavat jo 20m päästä ovelta :D Muuten mahtaisi jäädä marjat metsään mutta pakkohan se on poimia kun on noin lähellä. Hommaa hieman hidastaa tuo 7kk ikäinen poikanen, joka ei osaa edelleekään nukkua kunnon päiväunia. Mutta puolessa tunnissa kerkiää jo yhden litran kerätä ja illalla kun poika rupeaa yöunille niin itkuhälytin kouraan ja poimimaan niin saa suht rauhassa touhuta.

Kinuskikissan blogissa näin samaan tyyliin tehdyn piirakan ja kun jääkaapissa löytyi rahkaa ja tuorejuustoa joissa alkoi päiväykset pian mennä niin piti johonkin leivonnaiseen ne saada laitettua. Niinpä kehittelin niistä sitten tämmöisen tekeleen.

 

pohja:

100g voita

3/4dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1 muna

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon ja lisää taikinaan. Taikinan voi antaa hetken tekeytyä jääkaapissa jolloin sitä on helpompi käsitellä, mutta itse malttamattomana taputtelin sen suoraan vuokaan vehnäjauhojen avulla.

Täyte:

1prk vaniljarahkaa

1prk maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphiaa laitoin, se on mascarponen ohella yksi suosikki tuorejuustoni. Suomalaisilla tuorejuustoilla ei oo mitään asiaa samalle viivalle noiden kanssa.)

0,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1muna

vadelmia

Sekoita tuorejuusto ja rahka tasaiseksi, sähkövatkaimella onnistuu parhaiten. Lisää sokerit ja muna. Kaada seos pohjan päälle ja painele pinnalle vadelmia.

Paista 200'c n.25min. Paistoajan loppupuolella voi piirakan peittää foliolla ettei pinta tummu. Mutta kannattaa asetella se folio niin ettei tartu piirakan pintaan. Niinkuin minulla hieman kävi. Täyte takertuu folioon, joka repii sen mukanaan kun folion ottaa pois.