Tehdessäni paholaisenpiirakkaa tuli mieleeni testata tulisiko tästä taikinasta hyvää leivonnaista myös kahvikakun muodossa ja tulihan siitä :D Tein pieneen vajaan 2l vuokaan puolikkaan taikinan ja hieman vähensin nesteen määrää. Tosin suklaanmäärää en tietenkään puolita!

 

2,5dl vehnäjauhoja

2dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1tl suolaa

1tl soodaa

1tl vaniljasokeria

25g sulatettua voita

appelsiinin kuorta raastettuna

1dl appelsiinimehua

2 kananmunaa

75g tummaa suklaata rouhittuna

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita  mehu ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa pari minuuttia. Lisää suklaarouhe. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175'c n.30-35min. Halutessasi koristele tuorejuustopäällisellä. Itse laitoin tuota koska sitä jäi piirakan teosta yli, mutta esim. appelsiinimehu-tomusokeriseos käy myös. Kakku on kyllä niin hyvää ettei tarvitse välttämättä mitään kuorrutetta.