Tehdessäni paholaisenpiirakkaa tuli mieleeni testata tulisiko tästä taikinasta hyvää leivonnaista myös kahvikakun muodossa ja tulihan siitä :D Tein pieneen vajaan 2l vuokaan puolikkaan taikinan ja hieman vähensin nesteen määrää. Tosin suklaanmäärää en tietenkään puolita!
2,5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
25g sulatettua voita
appelsiinin kuorta raastettuna
1dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
75g tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita mehu ja sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa pari minuuttia. Lisää suklaarouhe. Kaada taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175'c n.30-35min. Halutessasi koristele tuorejuustopäällisellä. Itse laitoin tuota koska sitä jäi piirakan teosta yli, mutta esim. appelsiinimehu-tomusokeriseos käy myös. Kakku on kyllä niin hyvää ettei tarvitse välttämättä mitään kuorrutetta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.