Monessa blogissa olen törmännyt Paholaisen piirakka ohjeeseen. Suklaisten leivonnaisten suurena ystävänä piti tietysti heti kokeilla, mutta hieman varioida sitä alkuperäisreseptiä. Kokeilin tehdä samalla ohjeella myös kahvikakkuvuokaan ja hyvin onnistui sekin versio.

 

 

pohja:

5dl vehnäjauhoja

4,5dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

1tl suolaa

1tl vaniljasokeria

1dl tummaa kaakaojauhetta

1 appelsiinin kuori raastettuna hienoksi

2,5dl appelsiinimehua

50g voita sulatettuna

3 kananmunaa

75g tummaa suklaata rouhittuna

50g mariannerouhetta

 

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä sulatettu rasva ja mehu. Kaada kuivien aineiden sekaan ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää munat ja vatkaa hyvin pari minuuttia. Lisää suklaarouhe ja mariannerouhe ja sekoita. kaada taikina uunipellille ja paista 200'c n.20min. Jäähdytä

 

Täyte:

75g pehmeää suolatonta voita

150g maustamatonta tuorejuustoa

n.4dl tomusokeria

3rkl appelsiinimehua

 

Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää tomusokeri ja appelsiinimehu ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Tomusokeria en tullut tarkasti mitanneeksi joten tuo on arvio. Hieman tunnustella että miten kuorrute rupeaa jähmettymään ettei tule liian valuvaa eikä liian kovaa jolloin sitä on hankala levittää. Lisää kuorrute jäähtyneen pohjan päälle  ja ripottele päälle mariannerouhetta.