Monessa blogissa olen törmännyt Paholaisen piirakka ohjeeseen. Suklaisten leivonnaisten suurena ystävänä piti tietysti heti kokeilla, mutta hieman varioida sitä alkuperäisreseptiä. Kokeilin tehdä samalla ohjeella myös kahvikakkuvuokaan ja hyvin onnistui sekin versio.
pohja:
5dl vehnäjauhoja
4,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
1dl tummaa kaakaojauhetta
1 appelsiinin kuori raastettuna hienoksi
2,5dl appelsiinimehua
50g voita sulatettuna
3 kananmunaa
75g tummaa suklaata rouhittuna
50g mariannerouhetta
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Yhdistä sulatettu rasva ja mehu. Kaada kuivien aineiden sekaan ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää munat ja vatkaa hyvin pari minuuttia. Lisää suklaarouhe ja mariannerouhe ja sekoita. kaada taikina uunipellille ja paista 200'c n.20min. Jäähdytä
Täyte:
75g pehmeää suolatonta voita
150g maustamatonta tuorejuustoa
n.4dl tomusokeria
3rkl appelsiinimehua
Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto sekaisin, lisää tomusokeri ja appelsiinimehu ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Tomusokeria en tullut tarkasti mitanneeksi joten tuo on arvio. Hieman tunnustella että miten kuorrute rupeaa jähmettymään ettei tule liian valuvaa eikä liian kovaa jolloin sitä on hankala levittää. Lisää kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle mariannerouhetta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.