300g digestive keksejä

225g voita

2tl sokeria

ripaus suolaa

 

jauha keksit hienoksi. Sulata voi ja lisää murujen sekaan. Lisää sokeri ja suola. Painele mururasvaseos vuoan pohjalle ja reunoilla ja paista 170'c n.10min. Anna pohjan jäähtyä

 

4 keltuaista

1prk kondensoitua maitoa

1dl sitruunamehua

1 sitruunan kuori raastettuna

 

Vatkaa keltuaisia useamman minuutin ajan niin että niistä tulee kuohkeaa vaahtoa. Lisää kondensoitu maito ja jatka vatkaamista jotta seoksesta tulee kuohkeaa. Lisää hiljalleen sitruunanmehu koko ajan vatkaten ja lisää vielä kuoriraaste. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja paista n.15 min kunnes täyte on hyytynyt. Anna piirakan jäähtyä ja laita jääkaappiin n. 20min.

 

2dl kuohukermaa

2tl vaniljasokeria (miel. tomuversiota)

 

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri kovaksi vaahdoksi. levitä vaahto jäähtyneen piirakan päälle ja laita piirakka vielä pakastimeen vartiksi.