Uudet perunat ovat kesän ykkösjuttuja! Mutta kun ei ole sillin ystävä niin perinteinen peruna-silli-tilli linja jää aika laihaksi. Kerran tuttavaperheen luona oli perunoille tehty runsaassa voissa keitetty kasvishöystö ja sen jälkeen meidän talossa on aina uudet perunat tarjottu tähän tyyliin.
Uusia perunoita
Voi-kasviskastike:
voita reilusti
kevät sipulia
paprikaa
porkkanaa
kirsikkatomaatteja
Määriä ei nyt sen tarkemmin laita kun sen jokainen suhteuttaa syöjämäärän mukaan. Keitä uudet perunat. Sulata voi kattilassa, lisää porkkanasiivut ja keitä muutamia minuutteja. Lisää paprika ja sipulit ja anna taas kiehua jonkin aikaa että hieman pehmenevät. Lisää lopuksi kirsikkatomaattipuoliskot ja kiehauta vielä nopeasti. Älä kuitenkaan liian kauan ettei tomaatit ihan muussaudu. Halutessaan voi lisätä pippuria tai suolaa, mutta voissakin sitä jo on, joten ei ole välttämätöntä. Kesän yrtin istuvat myös oikein hyvin sekaan. Kaada kastike perunoiden päälle ja nauti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.