Uudet perunat ovat kesän ykkösjuttuja! Mutta kun ei ole sillin ystävä niin perinteinen peruna-silli-tilli linja jää aika laihaksi. Kerran tuttavaperheen luona oli perunoille tehty runsaassa voissa keitetty kasvishöystö ja sen jälkeen meidän talossa on aina uudet perunat tarjottu tähän tyyliin.

 

 

Uusia perunoita

 

Voi-kasviskastike:

voita reilusti

kevät sipulia

paprikaa

porkkanaa

kirsikkatomaatteja

 

Määriä ei nyt sen tarkemmin laita kun sen jokainen suhteuttaa syöjämäärän mukaan. Keitä uudet perunat. Sulata voi kattilassa, lisää porkkanasiivut ja keitä muutamia minuutteja. Lisää paprika ja sipulit ja anna taas kiehua jonkin aikaa että hieman pehmenevät. Lisää lopuksi kirsikkatomaattipuoliskot ja kiehauta vielä nopeasti. Älä kuitenkaan liian kauan ettei tomaatit ihan muussaudu. Halutessaan voi lisätä pippuria tai suolaa, mutta voissakin sitä jo on, joten ei ole välttämätöntä. Kesän yrtin istuvat myös oikein hyvin sekaan. Kaada kastike perunoiden päälle ja nauti!