Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa tehdä itse sokerikuorrutetta ja samalla suklaakuorrutetta. Olikin yllättävän helppoa! Netistä löytyi monta erilaista ohjetta ja toiset kuulostivat suorastaan rakettitieteeltä :D mutta ihan perus sokerimassan ohjeella tuon saa tehtyä ja muuta ei tarvitse kuin laittaa vaan aineet samaan kulhoon ja sekoittaa.

 

Kuorrute kaulinnan alla

 

Kuorrute levitettynä kakun päälle

 

Kaulittava suklaakuorrute

2 kananmunan valkuaista

2rkl glukoosia

600g tomusokeria

100g sulatettua suklaata. Itse tein tämän siis valkosuklaasta.

 

Sulata suklaa ja sekoita kaikki aineet kulhossa tiiviiksi massaksi. Anna tekeytyä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Kääri massa huolellisesti kelmuun ja muovipussiin ettei se kuivu ja kovetu. Massa säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.